Што такое дух?

Link: http://solon.cma.univie.ac.at/sciandf/eng/spirit.html

Дух ёсць сіла, якая ўплывае на волю народа. Дух можа быць ананімным сіла, адказная за атмасферу на сустрэчы людзей, або для настрою ўнутры чалавека, ён таксама можа быць гэтак жа асабістым, як дух іншых людзей, якія фарміруюць нашы штодзённыя дзеянні. Яна называецца духам, таму што гэта ставіцца не да матэрыі, але да розуму, душы і пачуццяў. Духі могуць быць тымі, што любяць, бясшкодным або небяспечным, мімалётнае або магутны, стрыманы або дакучлівы, дапамагае ці шкодзіць. Яны могуць Inhabitat месцы, успаміны, кнігі ці людзей.
Самы важны факт аб духах, што яны павінны падпарадкоўвацца камандам Хрыста. Калі мы адчуваем пад сілай духу мы не хочам, мы можам камандаваць дух, каб пакінуць у імя Хрыста, так як мы Яго народ, і сілы д’ябла не маюць ніякай улады над хрысціянамі, калі яны не супрацоўнічаюць. Гэта можа быць проста пытанне адной каманды кажуць у даверы Богу, ці гэта можа быць духоўная бітва (Эф. 6: 10-17), дзе мы павінны наблізіцца да Бога ў веры і адпусціць прыхільнасці да перадачы значэнняў (1 Цім. 6: 6-12).
Гэта небяспечна гуляць з сіламі духаў, паколькі, такім чынам, мы даем д’яблу просты спосаб раздражняць нас, ўводзіць нас у зман, і, нарэшце, прывесці нас у зман. Замест гэтага мы павінны прасіць у Бога праніклівасці, што мы вучымся распазнаваць дух ад Бога, і дапамагае нам расці і стаць моцнымі ў любоў і веру. 2 Цім 1: 8.
Смяротныя духі робяць яго рахманы першапачаткова, і выносіць пазней, калі супраціў становіцца слабым. Гэта як наркотыкі, якія абяцаюць неба бясплатна, але разбурыць жыццё тых, хто верыў і стаў залежным. духі д’ябла апранацца, як дух святла, але ў канчатковым рахунку, прычынай смерці (Рым. 6: 16-23).
Божы дух можа быць патрабавальным на пачатковым этапе, але рыхтуе вас да жыцця якасці і свабоды, і развівае сваю індывідуальнасць і свае здольнасці, так што жыццё становіцца прасцей і больш плённым, як вы супрацоўнічаць з Ім. Дух Божы як любіць настаўнік, які паказвае вам, што праўда, а што варта рабіць (Ян 14:26), і вынікі такія, што вы не будзеце шкадаваць вашы намаганні (Гал. 5: 16-26).
Арнольд Ньюмаьер

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *